Tussenlandingblog
Door: Jesper
Blijf op de hoogte en volg Annemieke & Jesper
22 September 2012 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Een dag voor vertrek was eindelijk ons visum klaar en ons paspoort weer terug. Het zou 6 weken duren en het duurde uiteindelijk 10. Kan gebeuren. Ik had op Den Haag voor de Starbucks afgesproken met Ruud om m'n paspoort weer terug te krijgen. Ik zag iemand voor de Starbucks staan die aan mij vroeg 'heb je met iemand een afspraak?'
Ja
Ben jij Dennis?
Nee.
Met wie heb je een afspraak?
Met Ruud.
Ik ben Ruud.
Ik ben Jesper.
Met jou heb ik ook een afspraak.
En nu heb ik twee mooie velletjes papier in mijn paspoort zitten met 'Chinese visa' en ' Democratic peoples republic of Korea visa', dus t gaat vast helemaal goedkomen.
We vliegen met de Airbus À380, een on-aërodynamisch joekel van een ding. Normaal voel je altijd g-krachten op je inwerken bij het opstijgen. Bij deze niet. Je bent een beetje traag aan het karren, je gaat een beetje schuin, en opeens zit je in de lucht, zonder ergens snelheid gemaakt te hebben. Bij het landen moesten we wachten omdat het druk was in de lucht. Ik snapte dat niet. Wij zijn toch de grootste? Rondjes vliegen lijkt me niks met zo'n ding, die heeft vast zo'n gigantische draaicirkel waardoor je het luchtruim van Iran in moet.
Op t vliegveld is niet zoveel te doen. Je kan mensen kijken, maar de meeste slapen. Aan djellaba' en boerka's wen je ook wel snel. Je kan wel spelletjes doen met boerka's. Als iemand haar sluier omhoog doet om eten in d'r mond te stoppen snel en indringend aankijken. Werkt ook goed als de sluier herschikt moet worden. Snel even loeren en hopen dat ze t zien. Ze hebben ook een gouden kameel waar je mee op de foto kan en een sjieke tent met meer kreeften in een bak dan dat er klanten zitten, al is drie uur 's nachts dan ook geen kreeftentijd. Zoals ik al zei, zoveel is er niet te doen hier.
Het is gelukt. De blog is af en de em en ems zijn op. Tijd om te uploaden. Tot blogs.
22 September 2012 - 08:24
Nicole:
leuk om op de hoogte te worden gehouden. geniet van jullie mooie reis en ik kijk uit naar jullie volgende blog !
kus nic -
Veel plezier/succes/sterkte!
X -
25 September 2012 - 09:16
Viola:
Hahaha wat grappig om te lezen hoe jullie de tijd hebben doorgebracht op het vliegveld!! Ik ben nieuwsgierig naar de rest van de reis!!!
Groetjes Viola