Nog 18 nachtjes.... - Reisverslag uit Delfgauw, Nederland van Annemieke & Jesper - WaarBenJij.nu Nog 18 nachtjes.... - Reisverslag uit Delfgauw, Nederland van Annemieke & Jesper - WaarBenJij.nu

Nog 18 nachtjes....

Blijf op de hoogte en volg Annemieke & Jesper

03 September 2012 | Nederland, Delfgauw

En we zijn begonnen met aftellen.... Achttien nachtjes klinkt lang als je 8 bent, maar 20 jaar later klinkt het als gisteren. Achttien nachtjes dus nog, dat betekent dat we over 19 nachtjes in Beijing zijn geland met een tas vol cadeautjes en wat schone onderbroeken.
Wat gaan we in die 18 dagen dan nog doen? Cadeaus kopen, rugzakken inpakken, op de visa wachten, boeken uitlezen, stemmen, naar coldplay, borrelen, eten en werken. En dan is het tijd voor avontuur! Via Beijjing gaan we per trein (20-23 uur) naar Noord-Korea waar wij voor 9 dagen, 8 nachtjes van de radar zullen verdwijnen. Op 3 oktober vliegen we terug naar Beijjing. Voor de zéér geïnteresseerden onder ons, is de beschrijving van de reis hier te vinden: http://noordkorea2go.nl/noord-korea-een-reis-door-een-fascinerend-land
Voor degenen die zich ontzettend gespamd voelen, er is een knopje wat ervoor zorgt dat je niet meer lastig gevallen wordt ;)

Op 4 oktober zullen we van Beijing naar Seoul vliegen, waar we vooralsnog op 6 oktober mijn familie (of een deel ervan) zullen gaan ontmoeten. Vorige week hebben we een voorbereidingsgesprek gehad bij Wereldkinderen, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op een ontmoeting met mijn Koreaanse familie. Na een fijn gesprek konden we concluderen dat onze verwachtingen toch wel reëel genoemd mogen worden en werd bevestigd dat, hoe hard je ook je best doet, de cultuurverschillen onvermijdelijk naar voren zullen komen. Ook onze opgedane boekenwijsheid blijkt goed van pas te komen en aardig kloppend met de hedendaagse omgangsvormen in Korea, zowel Noord als Zuid.
De tip van de dag was toch wel om een eerste ontmoeting niet langer dan een uur te laten duren, iets waar wij nog helemaal niet over na gedacht hadden en mogelijk op neutraal terrein met begeleiding van KSS (Korea Social Service; het Wereldkinderen van Korea). Samengevat verlieten we het gebouw, zoals we deels gekomen waren: geïnformeerd en geïnteresseerd, het avontuur tegemoet.

Jesper & Miek

• 03 September 2012 - 23:44

Loes:

Tof! Ik ga jullie trouw volgen :) een hele fijne reis gewenst! X

• 04 September 2012 - 11:35

As:

Spannend....het gaat nu opschieten!!!

• 04 September 2012 - 17:42

Fred Overkleeft:

leuk om jullie te volgen.leer ik weer wat. dappere wereldveroveraars zijn jullie. voordeel om jong te zijn. veel plezier, lieve ontmoeting met de familie en alsjeblieft daar niet blijven, maar veilig terugkomen.

• 05 September 2012 - 21:32

Johan:

Super leuk ben nu al benieuwd naar jullie spannende avonturen